Tiedotteet Tuotanto

Torni-LUX on kehitetty pilvenpiirtäjien rakentamiseen

23.04.2024

Rudus on toimittanut Kalasataman 111-metriseen Horisontti-pilvenpiirtäjään useamman tuhat kuutiometriä betonia, josta suurin osa on Torni-LUXia.

Horisontin poikkeuksellisen sileät betonivalut valmistuivat jouluksi 2023. Pilarit näyttävät harmaan ja mustan sävyiseltä kiiltävältä graniitilta.

”Ruduksen teknikot tietävät, miten betoni saadaan sellaiseksi, että sitä voidaan työstää korkearakentamisessa kaikissa olosuhteissa....

Lue tiedote

Toimialat: Arkkitehtuuri, Kiinteistöt, Tuotanto, Rakentaminen

Luontoa vahvistavat kiertotalousratkaisut – Rudus TOP30 eurooppalaisen yrityksen joukkoon

15.04.2024

Kiertotalous voi pysäyttää luontokadon. Jos kiertotaloutta hyödynnetään täysimääräisesti luontoon voimakkaasti vaikuttavilla toimialoilla, sillä voidaan hillitä luontokatoa merkittävästi. 

Kiertotalous on keskeinen työkalu luontoa vahvistavan liiketoiminnan ja yritysten luontotavoitteiden toteuttamisessa. Tarve konkreettisille esimerkeille on kovassa kasvussa. Rudus pääsee esittelemään ensimmäisten joukossa, miten kiertotalouden...

Lue tiedote

Toimialat: Vastuullisuus, Kaupungit ja kunnat, Ympäristö ja luonto, Kiinteistöt, Tuotanto, Rakentaminen

Rudus vahvistaa kiviaines- ja kierrätysliiketoimintaansa ostamalla SepeliTekniikka Oy:n

03.04.2024

Yritysosto täydentää Ruduksen murskausurakoinnin osaamista sekä vahvistaa ja laajentaa kokonaispalvelutarjontaa erityisesti Etelä-Suomessa. Lisäksi osto vahvistaa kivipohjaisten rakennusmateriaalien kierrätysliiketoimintaa Kaakkois-Suomen alueella.

SepeliTekniikan oston myötä Rudus jatkaa kasvuaan ydinliiketoimintojemme strategian mukaisesti. Olen erittäin tyytyväinen kaupan toteutumisesta ja on todella mukavaa...

Lue tiedote

Toimialat: Tuotanto, Rakentaminen

Ruduksen betonituotetehtaalle vähähiilisyyssertifikaatti

28.02.2024

BY-Vähähiilisyysluokituksen tarkoituksena on luoda alalle yhtenäinen tapa kuvata erilaisia vähähiilisiä betonilaatuja, mikä selkeyttää hiilipäästöjen tarkastelua ja helpottaa vertailua alan toimijoiden välillä. Luokitus tuo myös helpotusta vähähiilisen betonin ja betonielementtien valintaan suunnitteluvaiheessa.
BY-Vähähiilisyysluokitustaulukot on tehty sekä valmisbetonien että myös betonielementtien valmistuksessa käytettävien betonien...

Lue tiedote

Toimialat: Kiinteistöt, Tuotanto, Rakentaminen

Huipputehokas betonin kierrätysmurskain on myös ympäristöystävällinen

04.12.2023

Kirkkaan punainen Sampowheeler-iskupalkkimurskain on vaikuttava näky. Noin 27 metriä pitkä, reilut seitsemän metriä korkea ja noin kuusi metriä leveä murskain jauhaa tasaiseen tahtiin purkukohteista paikalle tuotuja betoneja.

– Kapasiteetti on 200 tonnia betonia tunnissa. Murskain on tällä hetkellä alan tehokkain Suomessa. Betonin kierrätyksen volyymi on suurin Uudellamaalla ja tämän murskaimen avulla pystymme operoimaan niin...

Lue tiedote

Toimialat: Kiinteistöt, Tuotanto, Suunnittelu ja tekniikka, Rakentaminen

Tiedeperusteiset luontotavoitteet jo konkretiaa Ruduksella

31.10.2023

– Science Based Targets for Nature (SBTN) eli tieteeseen perustuvat luontotavoitteet on viitekehys, joka auttaa yrityksiä ja kaupunkeja yhdessä järjestöjen kanssa hillitsemään aikamme kriisejä – ilmastonmuutosta ja luontokatoa. Tavoitteiden avulla pyritään takaamaan turvallinen ja oikeudenmukainen tulevaisuus kaikille, toteaa Ruduksen projektityöntekijä, Sanni Rauhala.

Viitekehyksen tavoitteet ja ohjeisto perustuvat viiteen luontokatoa...

Lue tiedote

Toimialat: Vastuullisuus, Ympäristö ja luonto, Kiinteistöt, Tuotanto, Rakentaminen

Projektijohtaja Aki Loikkanen, Rudus Oy: Katse haasteellisten aikojen yli entistä vahvempaan toimintaan

19.10.2023

Rakennusinsinööri Aki Loikkanen aloitti syyskuun alusta Ruduksen betonituotteiden projektijohtajana. Virka on uusi, mutta Rudus Loikkaselle entuudestaan tuttu. Hän nimittäin toimi aikaisemmin Leviat Ab:ssä myyntitiimin vastaavana myyntipäällikkönä. Leviat on maailmanlaajuinen markkinajohtaja rakennus- ja teollisuusalojen nosto-, liitos- ja ankkurointiteknologioissa. Yhtiö kuuluu samaan CRH-konserniin Ruduksen kanssa.

– Tunsin jo...

Lue tiedote

Toimialat: Arkkitehtuuri, Kiinteistöt, Tuotanto, Rakentaminen

Rudukselle Suomen ensimmäiset betonialan vastuullisuussertifikaatit

01.03.2023

CSC-sertifiointi (Concrete Sustainability Council) on maailmanlaajuinen sertifiointijärjestelmä, jonka ovat kehittäneet betoniteollisuuden kumppanit Euroopasta, Yhdysvalloista, Latinalaisesta Amerikasta ja Aasiasta. Sertifiointijärjestelmä on suunniteltu auttamaan betoni-, sementti- ja kiviainesyrityksiä saamaan käsityksen siitä, millä tasolla yrityksen toiminta on ympäristöllisen, sosiaalisen ja taloudellisen vastuullisuuden saralla.

...
Lue tiedote

Toimialat: Kiinteistöt, Tuotanto, Rakentaminen