Tiedote

Rudus Oy ja Lujabetoni Oy valmistelevat yhteisyrityksen perustamista Pietariin

ke helmik. 12 15:05:00 2014

Rudus Oy ja Lujabetoni Oy selvittävät mahdollisuuksia Pietarissa toimivien valmisbetoniliiketoimintojensa yhdistämiseksi. Mahdollisella yhdistymisellä tavoitellaan vahvempaa asemaa ja suurempaa markkinaosuutta suuressa valmisbetonimarkkinassa.

EU-komissio on antanut maanantaina 10.2.2014 yhdistämisen hyväksyvän päätöksen. Tällä hetkellä Venäjän kilpailuviranomaiset käsittelevät asiaa. Osapuolet odottavat, että tarpeelliset selvitykset ja valmistelut saadaan valmiiksi kevään aikana, jonka jälkeen tytäryhtiöiden yhdistyminen olisi mahdollista toteuttaa.

Rudus on toiminut Pietarin valmisbetonimarkkinoilla vuodesta 1993 alkaen ja Lujabetoni vuodesta 2007 alkaen. Toimivien yhtiöiden nimet ovat ZAO Betomix ja OOO Lujabeton. Pietarin alueen noin kuuden miljoonan kuutiometrin valmisbetonimarkkinat ovat yli kaksinkertaiset Suomen valmisbetonimarkkinoihin verrattuna. Pietarissa toimii yli 50 alan yritystä. Toimintojen yhdistäminen mahdollistaisi markkinoiden viiden suurimman joukkoon kuuluvan betonintoimittajan syntymisen. Yhteisyrityksen vuotuinen valmisbetonituotanto olisi jopa 400.000 m3 ja liikevaihto noin 35-40 miljoonaa euroa. Suurten volyymien avulla toiminnasta tulisi myös erittäin kustannustehokasta.

Yhteisyrityksellä tulisi olemaan käytössään kuuden markkinoihin hyvin sijoittuvan kiinteän aseman verkosto sekä yksi projekteihin tarkoitettu siirrettävä betoniasema. Asiakkaina tulisivat olemaan suuret venäläiset ja länsimaiset rakennusliikkeet, jotka arvostavat korkealaatuista betonia, täsmällisiä toimituksia sekä hyvää palvelua.


Lisätietoja
Rudus Oy, toimitusjohtaja Lauri Kivekäs, p. 0400 456 747, lauri.kivekas@rudus.fi
Lujabetoni Oy, toimitusjohtaja Mikko Isotalo, p. 044 5852305, mikko.isotalo@luja.fi