Tiedote

Rudus mukana ympäristötaideteos Puuvuoren kunnostustalkoissa lauantaina 27.9. klo 10-14

to syysk. 25 14:41:00 2014

Puuvuorella järjestetään talkoot Puun päivänä lauantaina 27.9. klo 10-14. Puuvuori on Agnes Denesin mittava ympäristötaideteos, joka sijaitsee Pirkanmaalla Pinsiön kylässä.

Puuvuori on sijoitettu Ruduksen entiselle soranottoalueelle ja se maisemoi harjun soranoton jäljiltä. Se toimii myös suodattimena sadevedelle ja edesauttaa näin uuden, puhtaan pohjaveden syntymistä. Hiekasta tehdylle vuorelle on istutettu 10 600 mäntyä matemaattisen kaavan mukaan ja teoksen jokainen puu on omistettu jollekin henkilölle. Joukosta löytyy sellaisia nimiä kuten Martti Ahtisaari, George Bush Sr. ja John Mayor. Puuvuori vihittiin käyttöön vuonna 1996 Ylöjärven Asuntomessujen avajaisten yhteydessä. Rudus toimittaa kunnostustalkoisiin maa-aineksen, joka tullaan lisäämään heikosti kasvaneiden puiden alle.  

Osallistu talkoisiin

Teoksen kunnostustalkoisiin on tervetullut kuka tahansa, joka kokee arvokkaan maataideteoksen kunnostamisen omakseen ja haluaa samalla viettää yhteisöllistä syyspäivää raikkaassa metsässä. Talkoolaisia pyydetään ottamaan mukaansa oma harava, lapio ja/tai kottikärryt. Myös ilman tarvikkeita voi tulla paikalle. Puuvuoren talkoiden suojelijoina toimivat asunto- ja kulttuuriministeri Pia Viitanen sekä Taiteen edistämiskeskuksen johtaja Minna Sirnö. Viitanen, joka omistaa oman puun Puuvuorelta, saapuu myös talkoisiin. Lisäksi projektipäällikkö Pekka Ruuska esittelee teosta ja Puuvuoren värikästä historiaa talkookahvittelun ohessa.

Puuvuoren sijainti: Pinsiönkankaantie 10, Ylöjärvi (20 km Tampereelta Vaasan suuntaan)

Seuraa Twitterissä #puuvuori

 

Lisätietoja

Rudus Oy Kiviaines Länsi-Suomi, aluejohtaja Petri Ilama, p. 040 725 4435

Puuvuori: http://www.strata.fi/puuvuori.html