Tiedote

Ruduksen Formento-maisematuotteita on esillä Seinäjoen asuntomessuilla

ke heinäk. 06 13:14:00 2016

Seinäjoen asuntomessuilla kohteen no 24, Kannustalon Pohjanmaa www.kannustalo.fi/pohjanmaa piha on kivetty Ruduksen Formento –pihakivillä. Pihan on suunnitellut Henri Nieminen, H.A.N. Gardens  https://hangardens.com/. Kannustalon pihaa hallitsevat vahvat kaarevat ja pyöreät muodot. Pihalta löytyy tilaa eri toiminnoille, niin leikkiin, oleskeluun, ruokailuun kuin puutarhanhoitoon. Pihasuunnitelmassa on huomioitu myös esteetön kulku. Pihan kulkupinnat on kivetetty helppokulkuisiksi ja selkeiksi Ruduksen mustalla antiikkipintaisella Onnikivellä (Kuva). Istutusalueet on reunustettu Ruduksen R8-graniittireunakivillä (Kuva), sekä Laineri-reunakivillä (Kuva). Pihalta löytyy mm. pohjalaispihojen perinteisiä kasvilajeja esim. syreeni, herukat ja omenapuut, mutta myös harmaanvihreän sävyisiä lehtipensaita ja perennoja.  Syksyllä pihaa värittävät rungolliset aroniat. Terassin ikkunoiden edessä kukoistaa iso istutusallas joka pursuaa kesäkukkia ja hyötykasveja yhdessä pienen vesiaiheen kanssa. Pihan keskipisteenä vihertää pyöreä siisti nurmialue joka muodollaan sitoo koko pihan eri osa-alueet yhteen. Nurmialue on reunustettu kaarevasti Ruduksen mustalla antiikkipintaisella Verona-kivellä (Kuva). Pihan rakentaja on pietarsaarelainen Sundin puutarhakeskus www.sunds.fi 

Toinen kohde, jossa on Ruduksen pihakivet, on kohde no 13, Jämerä Samsö, Lutterikuja 13. Piha on laatoitettu pääosin mustilla profiloiduilla Tosca-laatoilla (Kuva), lisäksi pienemmillä alueilla  on mustia Louhikiviä (Kuva) ja Onnikiviä. Tällä pihalla on toinen Ruduksen uutuustuote, musta profiilipintainen Antikko –muurikivi (Kuva).

Honkatalojen kohteessa no 41, Lumimustikka, Maatammenkuja 4, pihan päällystämiseen on käytetty harmaita profiloituja Verona-kiviä (Kuva) ja harmaata kourulaattaa (Kuva). 

Tervetuloa tutustumaan asuntomessuille Ruduksen pihakivituotteisiin!