Tiedote

Rudus voitti eurooppalaisen kiviainesjärjestön UEPG:n kestävän kehityksen biodiversiteetti-palkinnon

to marrask. 17 15:35:00 2016

Rudus Oy on palkittu luonnon monimuotoisuuden edistämiseen liittyvästä työstään. Palkinto ojennettiin 16.11. Brysselissä järjestetyssä UEPG:n kestävän kehityksen palkintojen jakotilaisuudessa. Rudus voitti Biodiversiteetti-sarjan hankkeellaan Rudus Lumo-ohjelma. Kilpailemassa sarjan voitosta oli yhdeksän hanketta.

– On hienoa, että Rudus nousi Euroopan huipuksi luonnon monimuotoisuuden edistämistyössä, toteaa Brysselissä palkinnon vastaanottanut Ruduksen ympäristöpäällikkö Maiju Räsänen.

– Palkittu Ruduksen Lumo-ohjelma ja kisassa toisessa sarjassa kilpaillut Ekosysteemihotelli ovat uudenlaisia toimintatapoja ja jotain sellaista, mitä ei ole tehty muualla Euroopassa. Johdon tuella, johdonmukaisella työllä, innovatiivisella asenteella ja hyvällä porukalla voi saada aikaiseksi mitä vain, voitosta ilahtunut Räsänen jatkaa.

Rudus Lumo-ohjelma

Rudus Lumo-ohjelma on toimintatapa, jolla edistetään luonnon monimuotoisuutta kiviainesalueilla ja tehtaiden pihapiirissä. Rudus haluaa olla edelläkävijä parempien menettelytapojen luomisessa kiviainesten tuotannossa ja ottoalueiden jälkihoidossa.

Rudus Lumo-ohjelman käytännön tekoja 2012-2016:

-        70 lumokartoitusta biologien johdolla

-        Noin 40 havaintoa uhanalaisista lajeista tuotantoalueille

-        Yli 100 hehtaaria lumomaisemointia

-        Yli 600 perhoslajihavaintoa

-        Yli 150 pesivää törmäpääskyparia Oulun Korvenkylän kiviainesalueelle rakennetussa törmässä

-        Onnistunut viitasammakoiden elinpiirin laajentaminen Porvoossa

-        Ekosysteemihotelli Raaseporissa

-        Useita ympäristötaideteoksia

-        Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi kiviainesalueilla ja avainkasvilajien valinta sekä niiden esiintymisen varmistaminen sora-, kallio ja tehdasalueilla

– Rudus on tehnyt vuodesta 2012 asti työtä luonnon monimuotoisuuden huomioimiseksi ja edistämiseksi omassa toiminnassaan sekä laajemmin rakennusalalla. Kansainvälisen tunnustuksen saaminen tälle työlle on hieno palkinto sekä henkilöstöllemme että lukuisille yhteistyökumppaneillemme, kommentoi Ruduksen toimitusjohtaja Lauri Kivekäs palkintoa.   

UEPG:n järjestämässä kestävän kehityksen kilpailussa oli kahdeksan sarjaa ja kilpailuun osallistui yhteensä 41 hanketta. Kilpailu on järjestetty aikaisemmin vuosina 2010 ja 2013. Vuonna 2013 Rudus voitti Terveys ja turvallisuus -sarjan Rudus turvapuisto -hankkeella.

Lisätietoja:

 www.rudus.fi/lumo, #Ruduslumo, www.sitoumus2050.fi

Rudus Oy, ympäristöpäällikkö Liisa Suhonen, p. 040 537 3030, liisa.suhonen@rudus.fi

www.rudus.fi

www.uepg.eu