Tiedote

Kiertävät Rudus Elemento -portaat muuttuvat määräysten myötä

ti kesäk. 06 10:12:00 2017

Suomen rakentamismääräyskokoelman rakennusten käyttöturvallisuutta käsittelevän osan F2 muutokset astuvat voimaan rakennusluville, joita haetaan 1.1.2018 alkaen. Uudet määräykset tulevat muuttamaan kaikkien kiertävien portaiden mitoitusta porrashuoneissa ja huoneistojen sisällä.

– Näiltä osin tehtaillamme menevät kaikki muotit uusiksi, toteaa myyntijohtaja Pekka Lamberg Rudus Oy:stä.

Muutokset ovat olleet lausuntokierroksilla vuoden vaihteessa, mutta ne julkaistaan virallisesti vasta tänä kesänä.

– Monille arkkitehdeille voi aiheutua päänvaivaa, kun jo suunniteltuja kohteita joudutaan tarkastelemaan uudestaan ja mittoja muuttamaan. Samalla koko porrashuoneen mitat voivat mennä uusiksi. Muutoksen tarkoituksena on parantaa kiertävissä portaissa kuljettavuutta ja näin ollen vähentää portaissa tapahtuvia tapaturmia, Pekka Lamberg toteaa.

Rudus on varautunut näihin muutoksiin ja pystyy vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin. Rudus on asiasta informoinut suurimpia asiakkaitaan.

Kohdekohtaisia erikoiselementtejä

Rudus Elemento -portaita valmistetaan Suonenjoen ja Tuusulan betonituotetehtailla, joilta pystytään palvelemaan koko Suomea. Ruduksen porrastuotannon päätuotteet ovat erilaiset mosaiikkibetoni-, luonnonkivi- tai betonipintaiset porraselementit, niihin mahdollisesti rakenteellisesti liittyvät tasot sekä ulkotiloihin tehtävät pesubetonipintaiset porraselementit.  

– Nykyisin kaikki portaat tehdään kohdekohtaisesti ja erikoiselementtien määrä kasvaa koko ajan. Tehdään entistä enemmän muodoiltaan monimutkaisempia ja painavampia porraselementtejä ja kerroskorkeudet näyttävät kasvavan koko ajan. Tämä trendi tuskin tulee muuttumaan jatkossakaan, Pekka Lamberg toteaa.

– Korjausrakentaminen poikkeaa uudisrakentamisesta selkeästi. Kun hissittömiin rakennuksiin tehdään hissi, usein portaiden mitoissa joudutaan tinkimään ja portaat tehdään täysin räätälin työnä. Siihenkin olemme jo tottuneet.

Palvelussa myös suunnittelu

Rudus on Suomen johtava porraselementtien valmistaja ja Elemento-brändi lienee yksi Suomen vanhimmista rakennusalalla.

– Teemme portaita asuin-, toimisto- ja julkisiin rakennuksiin, asiakaskuntamme on hyvin laaja. Asiakaspalvelussamme on hyvin oleellisena osana oma suunnittelu. Voimme räätälöidä portaita paremmin aina asiakkaan tarpeiden mukaan ja tuotanto, myynti ja suunnittelu voivat toimia paremmin tiiminä ja yhteistyössä asiakkaan kanssa. Päätöksenteko on näin nopeampaa.

Viime vuosina olemme saaneet toimittaa portaita lähes kaikkiin isoihin kohteisiin Suomessa, kuten Jyväskylän keskussairaalaan, Triplan asemalle Helsingissä ja Ratinan Kauppakeskukseen Tampereella. Uskon, että asiakkaamme arvostavat Ruduksen asiantuntemusta, toimitusvarmuutta ja pysyvyyttä, Pekka Lamberg toteaa.      

Pekka Lamberg jää alkusyksystä eläkkeelle ansiokkaan 38 vuoden työuran jälkeen.

Kuvateksti:

Rudus on Suomen johtava porraselementtien valmistaja. Rudus Elemento-portaita toimitetaan niin asuin-, toimisto- kuin julkisiin rakennuksiin. Ruduksen asiakaspalveluun kuuluu oleellisena osana oma suunnittelu.

 

Lisätietoja:

Ilkka Kuusi

Suunnittelupäällikkö

Betonituotteet, Elemento-portaat

gsm 040 717 7398

ilkka.kuusi@rudus.fi