Tiedote

Rudus-pumppaamo kestää betonisen rungon ansiosta

ti toukok. 29 10:00:00 2018

Betoniset jäte- ja hulevesipumppaamot ovat kuuluneet jo perinteisesti Ruduksen valikoimiin, mutta nyt tuotekehityksen myötä pumppaamot on tuotteistettu.

Betonista valmistettu Rudus-pumppaamo on turvallinen, kestävä ja helppo huoltaa koko pitkän elinkaaren ajan. Se on VTT:n testaama ja CE-merkitty.

Rudus-pumppaamon yhtenä huomattavana etuna on sen materiaali: betoni kestää maan alla kovankin paineen eikä mene rikki. Jos pumpaamo lommahtaa, maa sen ympäriltä sortuu. Rudus-pumppaamo pysyy paikallaan ja pitää muotonsa kovankin roudan muokatessa maata.

Pumppaamon betonirunko kestää myös maanpäällistä, raskastakin liikennettä. Esimerkiksi kaupungeissa on asennettu muovisia pumppaamoja katualueiden alle huonoin seurauksin.

Pinnoite kestää jätevedet

Jätevesien käsittelyyn tarkoitettu Rudus-pumppaamo on pinnoitettu sisäpuolelta polyurealla, joka on kestävä ja joustava pinnoite.

Polyureapinnoite on tarpeen erityisesti jäteviemärien päädyissä, joissa tuuletus on heikko. Pinnoitteen ansiosta rikkikaasut eivät pääse syövyttämään betonia. Näin jätevesipumppaamossa yhdistyvät betoni- ja muovirakenteen parhaat puolet.

Kaikki Ruduksen vesienhallintatuotteet voidaan pinnoittaa polyurealla.

Laatua ja turvaa

Rudus-pumppaamon putkisto on hapon kestävää terästä eli erittäin pitkäikäistä materiaalia. Pumppu on saksalaista taattua laatua.

Jämäkkä Rudus-pumppaamo asennetaan helposti paikalleen pienen nosturin avulla. Mutta ensiasennus on myös viimeinen, kun kestävää pumppua ei tarvitse korjata eikä vaihtaa.

Rudus-pumppaamo on myös turvallinen. Pumppaamon voi huoltaa ja puhdistaa ilman pelkoa siitä, että sen runko rikkoutuisi.

Pumppaamoja tarvitaan hule- ja jätevesien ohjaamiseen paikoissa, joissa maan muodot eivät riitä viettämään vesiä haluttuun suuntaan.

Rudus-pumppaamo on pitkäikäinen ratkaisu niin kaupunkeihin, kuntiin kuin pientaloaluillekin.

Kuvateksti

Rudus-pumppaamon betonirunko tekee siitä kestävän ja turvallisen. Rudus-pumppaamo pysyy paikallaan ja pitää muotonsa maan alla kovassakin paineessa. Pumppaamoja tarvitaan hule- ja jätevesien ohjaamiseen paikoissa, joissa maan muodot eivät riitä viettämään vesiä haluttuun suuntaan.

Lisätietoja:

Rudus Oy

Myynti-insinööri Veli Pesonen

Betonituotetehdas, Lohja

0400 676137