Tiedote

Ruduksen Riimukivi ja muita kiviuutuuksia, myös uusiomateriaaleista

to helmik. 07 11:46:00 2019

Uutuus Riimukivi - Elävä pinta, orgaaninen muoto, tukee veden kiertoa, muuntuva ladonta.

Kaiverrettujen kivipaasien eli riimukivien kuvioista ja luontoaiheista löytyy yhtymäkohtia Ruduksen betonikiviuutuus Riimukiveen. Tuotteen innoittajana muinaisten riimukivien tarinat kuljettavat meidät aikamatkalle Skandinavian rautakauteen ja varhaiskeskiaikaan.

Ruduksen maisematuotteiden uutuustuote Riimukivi on hulevesirakentamiseen soveltuva päällyste. Riimukivillä ladottuun pintaan muodostuu kauniin orgaaninen kuin luonnosta lainattu tai riimukivimäinen koristekuvio. Riimukivien muodostama ilmeikäs verkko läpäisee tehokkaasti vettä eli tuote on mitä parhain valinta hule- ja nurmikiveksi.

Riimukiven paksuus on 120 mm ja se antaa tukevuutta ja vakautta liikennöidyille alueille, kuten paikoitusalueille ja pelastusteille. Riimukiveä saa harmaana ja mustana.

-        Muuntuva ladonta – kokeile itse miten Riimukiven ladonta toimii: www.rudus.fi/ladoriimukivi

-        Riimukivi-tuotekorttiin: https://www.rudus.fi/tuotteet/pihakivet-ja-maisematuotteet/betonikivet/7263/riimukivi

-        Riimukivi-video: https://www.youtube.com/watch?v=EG9TUD84Dmw

Riimukivi lanseerattiin 6.2.2019 Viherpäivillä Jyväskylässä.

Uusia laattakokoja sekä uusiomateriaaleista valmistettuja pihakiviä

Isot laatat – selkeää tyylikkyyttä

Isot laatat sopivat laajoihin julkisiin tiloihin luoden rauhallista ja selkeää tunnelmaa. Iso 698x698x80 mm laatta on saanut rinnalleen uusia kokoja: 1/3, 2/3 ja puolikas. Uudet koot: 698x465x80 mm, 698x348x80 mm ja 698x231x80 mm. Laatoilla on toteutettu viime syksynä valmistunut kohde Kalajoella. Kohde on esitelty aiemmin Rudus Pro –artikkelissa: https://www.rudus.fi/ajankohtaista/2018/12/13/hiekkasarkat-ja-meri-nakyvat-hilmantorilla

Isot betonilaatat: https://www.rudus.fi/tuotteet/pihakivet-ja-maisematuotteet/betonilaatat

Uuma-kivet uusiomateriaaleista

Uuma on Ruduksen uusi tuoteperhe, jossa käytetään kierrätettyjä uusiomateriaaleja. Tuoteperheen ensimmäinen kivi on Uuma-Kartanokivi 278x138x80 mm. Uuma-uusiomateriaalia käytetään betonikivien runkoaineena. Lämmöntuotannon sivutuotteena syntyneellä keinokiviaineksella (CE-merkitty) korvataan kivien valmistuksessa käytettäviä luonnonkiviaineksia noin 15 %.

Uuma-Kartanokivien pinta on samanlainen kuin perinteisissä betonikivissä, eikä niiden käyttö poikkea tavallisista betonikivistä. Tuotteen käyttö ei vaadi lupa- eikä ilmoitusmenettelyä.

Ruduksella on valmius valmistaa myös muita betonikiviä Uuma-materiaalista.

Uuma-Kartanokivi –tuotekorttiin https://www.rudus.fi/tuotteet/pihakivet-ja-maisematuotteet/betonikivet/7342/uuma-kivet

Tulossa uutta suosittuun Paasikko-muuri -sarjaan

Uusi koko Paasikko-muuri –sarjaan lanseerataan myöhemmin keväällä. Pitkänmallinen peruskivi h=140, koko 420x280x140 mm täydentää monipuolista ja suosittua Paasikko-sarjaa. Lisäksi Paasikko-muuriin on tulossa kaksi uutta valaisinmallia, Luomi- ja Kupu-valaisimet.


Tiedustelut:

Iia Suikki, markkinointipäällikkö
Rudus Oy, Maisematuotteet
Puh. 020 447 4660
iia.suikki@rudus.fi