Tiedote

Vuoden Kivenpyörittäjä -palkinto Jyrki Tahvoselle

ma toukok. 25 10:08:00 2020

Rudus Oy on myöntänyt tämän vuoden Kivenpyörittäjä -palkinnon Viherlandia Oy:n yrittäjälle, tuotepäällikkö Jyrki Tahvoselle. Kivenpyörittäjäksi valitaan ympäristörakentamisen ammattilaisten joukosta vuosittain henkilö, joka on edistänyt alaa Suomessa.

 Jyrki Tahvonen on viheralan yrittäjä jo viidennessä polvessa. Hänen mukaansa digitalisaatio on tullut myös viheralalle.

–  Olemme vieneet Viherlandian tuotteita myös sinne, missä ovat asiakkaammekin eli verkkoon, Jyrki Tahvonen kertoo.

Viherlandian verkkokauppa on vahvassa kasvussa. Tänä keväänä on ollut hyvä tahti päällä: huhtikuun verkkomyynnin liikevaihto ylitti koko viime vuoden liikevaihdon.

– Asiakkaiden ostokäyttäytyminen on muuttunut viime vuosina todella paljon. Sekä tietoa että tuotteita haetaan nyt verkosta.

Tahvonen sanoo yllättyneensä siitä, mitä tuotteita asiakkaat viheralan verkkokaupasta hankkivat.

– Oletin, että siemenet olisivat helppoja ja yksinkertaisia tuotteita ostaa verkosta, mutta viime vuonna myytiin todella paljon astiataimia. Erikoisten viherkasvien myynti tänä keväänä ylitti kaikki odotukset.

– Meillä on tavoitteena tarjota viheralan laajin valikoima verkossa. Näin Viherlandian brändistä tulee myös vahvasti valtakunnallinen.

Jyrki Tahvonen korostaa, että hän ei usko pelkkään verkkokaupan voimaan.

– Verkkokauppa tukee kivijalkamyymälää, jota ilman ei taas voi olla toimivaa ja monipuolista verkkokauppaa.

Kivimaasta asiakkaan haluamia kiviä

Viherlandian yhteydessä toimii Kivimaa, josta on 14 vuodessa kasvanut Suomen toiseksi suurin pihakivien jälleenmyyjä.

Jyrki Tahvonen perusti Kivimaan, kun omaan pihaan ei löytynyt toivottuja kiviä.

– Jyväskylässä pihakivien saatavuus ja valikoima olivat huonot varsinkin vähittäisasiakkaille. Pihakivet olivat vaikeasti ostettavissa ja valikoima kaikissa rautakaupoissa sama.

– Näin päätettiin perustaa myymälä, jossa on useamman kivivalmistajan tuotteita. Jos joltain on tuote loppu, voidaan tarjota vastaava tuote. Laitettiin ikään kuin valmistajat kilpailemaan keskenään ja näin saadaan asiakkaille niitä pihakiviä, joita he haluavat.

– Ruduksen pihakivet ja maisematuotteet ovat olleet valikoimissa mukana alusta lähtien. Nyt meillä on neljän betonikivien valmistajan kattava valikoima. Hyvässä yhteishengessä olemme kehittäneet Kivimaan toimintaa ja palvelua. Saamme myös omilta asiakkailtamme kattavaa palautetta, jota käymme sitten eri valmistajien kanssa läpi.

Perheyrityksen juuret syvällä

Viherlandian juuret ulottuvat 1800-luvun puoliväliin, jolloin ensimmäinen Tahvosten sukupolvi saapui Jyväsjärven rannalla sijaitsevalle Rauhalahden tilalle. Jyrkin papan, Tahvon, unelma talvipuutarhasta toteutui, kun Viherlandia avasi ovensa 1984.

Jyrki Tahvoselle oli aikoinaan itsestään selvyys jatkaa esi-isiensä työtä. Nyt hän on ollut mukana perheyhtiön toiminnassa 20 vuotta.Tahvonen toimii tuotantopäällikkönä ja yrittäjänä, yrityksellä on ulkopuolinen toimitusjohtaja Erja Pirnes.

– Näin minulle jää enemmän aikaa kehittää yrityksen toimintaa ja luoda uutta. Haluan myös olla mukana arkisessa työssä ja minun vastuullani onkin tuotanto ja ulkomyymälät, Jyrki Tahvonen kertoo.

Viherlandia on paljon enemmän kuin viher-, taimi- ja kivimyymälä. Se on ollut aina myös suosittu matkailukohde, jossa käy noin 400 000 asiakasta vuosittain. Sesongin aikaan työntekijöitä on yli 50.

Viherlandia järjesti viime vuonna asiakkailleen toistakymmentä koulutustapahtumaa, jotka keräsivät melkein aina 70 henkilön tilan lähes täyteen osallistujia.

Kivi- ja puutarha-alan ammattilaisille on tarjottu myös oma tilaisuus, jossa he ovat päässeet verkostoitumaan keskenään.

– Kun opitaan tuntemaan, huomataan ettei ollakaan mörköjä toisillemme ja yhteistyöhön saadaan tekemisen meininki. Kukaan ei valloita maailmaa yksin. Kun arvot kohtaavat, luodaan pohja monialaiselle yhteistyölle, Jyrki Tahvonen sanoo.

Lue laajempi artikkeli ruduspron sivuilta

Katso video: https://www.youtube.com/watch?v=ibcDHo7hKxw

Kuvatekstit

1. (Jyrki_Tahvonen_viherlandia)

– Viherlandian verkkokauppa kasvaa voimakkaasti ja verkkokauppa tekee myös brändistämme valtakunnallisen, sanoo Jyrki Tahvonen.

2. (Kivenpyorittaja_palkinto_2020)

Rudus Oy myönsi tämän vuoden Kivenpyörittäjä -tunnustuksen Viherlandia Oy:n yrittäjä, tuotantopäällikkö Jyrki Tahvoselle (vas). Kivenpyörittäjäksi valitaan ympäristörakentamisen ammattilaisten joukosta vuosittain henkilö, joka on edistänyt alaa Suomessa. Palkinnon ojensivat Ruduksen pihakivien ja maisematuotteiden asiakasryhmäpäällikkö Sami Rajamäki ja maisematuotteiden markkinointipäällikkö Iia Suikki.

3. (Viherlandia_kivimaa)

Viherlandian yhteydessä toimiva Kivimaa on Suomen toiseksi suurin pihakivien jälleenmyyjä. Jyrki Tahvonen perusti Kivimaan 14 vuotta sitten ja Rudus on ollut kumppanina alusta alkaen.

4. (Jyrki_Tahvonen_Viherlandia_2)

– Kukaan ei valloita maailmaa yksin, vaan yhteistyökumppaneiden kanssa voidaan vaikuttaa asioihin yhdessä. Kivenpyörittäjä-palkintokin on tästä yksi esimerkki, Jyrki Tahvonen toteaa.

Lisätietoja:

Rudus Oy Maisematuotteet

Markkinointipäällikkö Iia Suikki

050 340 7478

iia.suikki(at)rudus.fi

 

Viherlandia Oy

Tuotantopäällikkö, yrittäjä Jyrki Tahvonen

010 617 19 14

jyrki.tahvonen(at)viherlandia.fi

www.viherlandia.fi