Tiedote

Ruduksen Kivenpyörittäjä-palkinto yrittäjille Virve ja Jari Jurmulle

to huhtik. 28 18:40:00 2022

Rudus valitsee Kivenpyörittäjäksi vuosittain henkilön, joka on edistänyt ympäristörakentamista Suomessa. Tällä kertaa valittiin kaksi henkilöä eli tiivis ja osaava työpari. Valinnalla halutaan tuoda esiin ammattitaitoista ja laadukasta ympäristörakentamista sekä nostaa alan arvostusta. Palkintoa on jaettu jo vuodesta 2001 alkaen.

Ekologisuus toiminnan ytimessä

Virve ja Jari Jurmu perustivat viherrakennusalan yrityksensä vuonna 2006. Jari Jurmu on koulutukseltaan rakennusmestari ja Virve Jurmu hortonomi. Yrittäjien yhteinen ammattitaito oli vahva pohja uudelle yritykselle.

Jarkimo Oy:stä onkin kasvanut koko Pohjois-Suomea palveleva viheralan yritys. Jarkimo toimii pääurakoitsijana muun muassa koulujen, päiväkotien ja muiden julkisten rakennusten viherrakentamisessa. Yhtiö toimii myös aliurakoitsijana muille rakennusliikkeille.

– Lisäksi teemme taloyhtiöille pihojen peruskorjauksia. Asiakkaita on hyvinkin monenlaisia, tosin yksityispihat ovat poikkeuksia, Virve summaa.

Jarkimo on nostanut toimintansa ytimeen kestävän kehityksen, kierrätyksen, ekologisuuden ja monimuotoisen kaupunkiluonnon. Nämä arvot eivät ole Jarkimolle vain sanoja paperilla, vaan näkyvät konkreettisina tekoina ja toimivat kannustavina esimerkkeinä koko viherrakentamisen alalle. Yritys sitoutuu kaikissa viherrakennus- ja hoitokohteissa kestävän kehityksen mukaisiin toimintoihin

Jarkimon toiminnan yhtenä periaatteena on, että ekologisuus lähtee jo suunnittelusta.

– Käytännössä se tarkoittaa sitä, että esimerkiksi purkukohteissa säästetään olemassa olevat, toimivat rakenteet ja kaikki muu lajitellaan uusiokäyttöön ja kierrätykseen. Eihän ekologinen toiminta vaadi kuin ajattelua, Virve toteaa.

Jarkimon palveluihin kuuluu myös viheralueiden hoito ja kunnossapito.

– Hoitotyön merkitystä ei voi kyllin korostaa. Osa viherrakentajastakin ajattelee lyhytnäköisesti, että vastuu päättyy, kun urakka on valmis. Ympäristörakentamistakin pitää miettiä kuin elinkaarihankkeita. Rakentamisessa ei kannata mennä hintalappu edellä, vaan miettiä hoidon ja kunnossapidon kustannuksia parinkymmenen vuoden ajalla, Jari toteaa.

Tietoa ja tekijöitä pitää hakea

Jurmut sanovat, että viherala on kehittynyt viimeisen parinkymmenen vuoden aikana valtavasti. Virpi ja Jari ovat olleet ahkerasti mukana Viher- ja ympäristörakentajat VYRA ry:n tilaisuuksissa ja opintomatkoilla.

– Tietoa pitää hakea, ei sitä kukaan tuo toimistolle, Virve sanoo.

Virve on ollut tämän vuoden alusta VYRAn hallituksen jäsen ja Jari hänen varajäsenensä. Yhtenä alan ongelmana he näkevät viheralan heikon arvostuksen – varsinkin pohjoisemmassa Suomessa.

– Se näkyy myös siinä, että ammattitaitoisten työntekijöiden löytäminen on vaikeaa. Varsinkin luonnonkivet hallitsevista ammattilaisista on kova pula. Muualta Euroopasta löytyy vielä mahtavia käsityön taitajia, joita ei enää Suomessa ole.

 

Kuvatekstit:

1.

Virve ja Jari Jurmon ympäristöalan yritys Jarkimo Oy sitoutuu kaikissa viherrakennus- ja hoitokohteissa kestävän kehityksen mukaisiin toimintoihin. Rudus Oy myönsi Jurmuille vuoden 2022 Kivenpyörittäjä-palkinnon.

2.

–  Ekologisuus lähtee jo suunnittelusta. Esimerkiksi purkukohteissa säästetään olemassa olevat, toimivat rakenteet ja kaikki muu lajitellaan uusiokäyttöön ja kierrätykseen, Virve ja Jari Jurmu kertovat.

Katso laajempi artikkeli kuvineen tästä linkistä

 

Lisätietoja

 

Rudus Oy

Iia Suikki, Markkinointipäällikkö, maisematuotteet

050 340 7478

iia.suikki(at)rudus.fi

 

Jarkimo Oy

Jari Jurmu, toimitusjohtaja, rakennusmestari

050 556 6959

jari.jurmu(at)jarkimo.fi

 

Virve Jurmu, hortonomi AMK

044 034 4882

virve(at)jarkimo.fi