Tiedote

Rudus ja eGate: huippujärjestelmä betonin lujuuslaskentaan

to 9. kesäkuuta 2022 09.00.00

eGate-järjestelmä tarjoaa reaaliaikaisen, IoT-dataan perustuvan betonin MPa-lujuuslaskennan. IoT (Internet of Things) eli esineiden internet mahdollistaa tietojen käsittelyn ja hallinnan pilvipalvelussa.

– Olemme yhdessä eGate Smart Buiding Innovation Oy:n kanssa kehittäneet betonin lujuuslaskentaan liittyviä ominaisuuksia siten, että BetoPlus-palvelun käyttäjä saa järjestelmästä tiedon betonin lujuuden kehittymisestä reaaliaikaisesti, 24/7, paikasta riippumatta. Palvelu on alan edistynein ehkä koko maailmassa, kertoo Ruduksen betonitekniikan kehityspäällikkö Mika Autio.

Rudus siirtää nykyisen BetoPlus Online -palvelun uuteen eGate-järjestelmään tämän vuoden aikana.

– Betonin lämpötiloja mitataan työmaalla vähän kännykkää suuremmalla laitteella, joka lähettää datan ilman tukiasemia pilvipalveluun. Betonin lujuuden kehitystä voidaan seurata megapascalein ja järjestelmä mahdollistaa jopa reseptiikan hienosäädön, Autio toteaa.

Helpompaa kuin koskaan

– Aiemmin lujuuslaskennan tekeminen ei ole ollut näin helppoa ja suoraviivaista käyttäjän kannalta, toteaa toimitusjohtaja Jarkko Haukijärvi eGate Smart Building Innovation Oy:stä. eGaten ydinosaamista ovat IoT-datan pohjalta kehitetyt data-analytiikkapalvelut, joihin kuuluvat betonin lujuuslaskennan ohella myös esimerkiksi betonin IoT-kuivumislaskennan palvelu.

 – Lujuuslaskennasta saatava tieto on eGaten avulla reaaliaikaista ja automaattista. Kaikki kerätty data jää myös talteen jatkohyödyntämistä varten ja erilaisten raporttien tekeminen on helppoa. Käyttäjä saa halutessaan eGatesta myös esimerkiksi monipuoliset hälytykset prosessien käynnistymisen tai tehostumisen pohjaksi.

– Digitalisaatio ja IoT mahdollistavat parantuneen tehokkuuden, käytettävyyden ja helppouden käyttäjän näkökulmasta. Tavoitteena tällä kaikella on loppukädessä parantaa rakentamisen laatua ja tehokkuutta, Haukijärvi sanoo.

BetoPlus-palvelu on ollut käytössä Ruduksen asiakkaille jo vuosikymmenten ajan erittäin hyvin kokemuksin.

– Nyt olemme yhteistyössä eGaten kanssa voimakkaasti jatkokehittäneet BetoPlus-palvelua vastaamaan entistä paremmin Ruduksen valmisbetonin asiakkaiden tarpeisiin. He saavat uuden järjestelmän käyttöönsä BetoPlus-yhteyshenkilöiden avustuksella, Mika Autio toteaa.

Kuvateksti:

Ruduksen BetoPlus-palvelun käyttäjille betonin lujuudenkehityksen seuranta on eGate-järjestelmän avulla reaaliaikaista, digitaalista ja tehokasta.

Lue artikkeli ruduspro.fi-sivustolta

Lue lisää BetoPlus-palvelusta tästä linkistä

 

Lisätietoja

Rudus Oy

Kehityspäällikkö Mika Autio

Asiakastuki ja betonitekniikka

020 447 4030

mika.autio(at)rudus.fi

 

eGate Smart Building Innovation Oy

Toimitusjohtaja Jarkko Haukijärvi

044 583 3410

jarkko.haukijarvi(at)e-gate.io