Tiedote

Työturvallisuudesta kansainvälisesti palkitun Tom Konkaran haastattelu

to huhtik. 25 12:05:00 2024

– En koe itseäni mitenkään voittajaksi. Olen vain toiminut niin kuin olen parhaaksi nähnyt, sanoo Tom Konkara Ruduksen Lahden betonitehtaalta. 

Ruduksen Lahden Mukkulan betonitehtaalla on hämmästyttävän siistiä.
– Niin ovat muutkin huomautelleet, tuumaa Tom Konkara (33) tyynesti.

Konkaran oma-aloitteinen toiminta työturvallisuuden edistämiseksi on laitettu merkille muun muassa tehtaan auditoinneissa sekä tehtaalla vierailleilta urakoitsijoilta ja kuljettajilta saaduissa palautteissa.
Vanha sanonta ”hyvä kello kauas kuuluu” kävi toteen. Konkara kävi maaliskuussa Amsterdamissa pokkaamassa tunnustuksen työturvallisuuden eteen tehdystä ansiokkaasta työstä CRH:n Safety Awards -tilaisuudessa. CRH-konserni on Ruduksen emoyhtiö.

– Tieto palkinnosta tuli minulle kyllä ihan puun takaa. Olen perusluonteeltani järjestelmällinen ja siisti ihminen ja suhtaudun työhöni lähes intohimoisesti. Se sitten heijastui niin, että palkintokin tuli, Konkara pohtii.

– CHR:n Euroopan divisioonassa on 45 000 työntekijää ja tuossa tilaisuudessa palkittiin 40. Ei siis ihan joka jätkää, Konkara tuumaa selvästi hyvillään.

Konkara on Betoniperheen palkkalistoilla, mutta työssään yksi ruduslaisista. Asenne työturvallisuuteenkin edustaa alan edelläkävijän tasoa.

Konkara käy kuljettajien kanssa kuukausittain läpi Ruduksen työturvallisuusinfon huolella. Katsotaan, mitä muista toimipaikoista raportoidaan, onko ollut läheltä piti -tilanteita ja mistä voidaan ottaa opiksi. Niin Konkara kuin kuskitkin kuittaavat allekirjoituksellaan, kun homma on siltä kuukaudelta tehty.

Tom Konkaran mukaan on paljon helpompi työskennellä, kun on siistiä ja tiedetään, missä tavarat ovat ja miten tulee toimia. – Ja kaikilla on mukavampaa, hän lisää.

Hän pitää erittäin tärkeänä sitä, että Ruduksen johto on sitoutunut työturvallisuuden edistämiseen.
– Jos ylempi porras ei sitoudu, niin ei kyllä alempikaan. Työturvallisuuden edistäminen ja sääntöjen noudattaminen on meidän kaikkien vastuulla.
– Ruduksella työturvallisuus on hyvällä tasolla, mutta ainahan löytyy parannettavaa, kun toimintatavat muuttuvat ja ala kehittyy, Konkara sanoo.

Lue koko haastattelu Rudus Pro uutisista >